Aangiftes OB, ICP, LH, IB, VPB

OB – Omzetbelasting

Een goede administratie is de basis voor uw aangifte omzetbelasting. Er zijn regels voor het bijhouden en bewaren van uw administratie en ook uw facturen moeten voldoen aan een aantal wettelijke eisen.

Buro HL adviseert u graag hoe u het beste uw administratie kunt inrichten. Vervolgens bespreken wij met u hoe deze administratie tot een aangifte omzetbelasting gevormd wordt.

LB – Loonheffings Belasting

Indien u personeel in dienst hebt, zal hiervoor periodiek een aangifte loonheffing ingediend moeten worden.

Buro HL richt de loonadministratie voor u in en zorgt voor deze betreffende aangifte. U ontvangt een overzicht van de aangifte met daarbij het betalingskenmerk. Vervolgens kunt u met dit betalingskenmerk de verschuldigde belasting overmaken naar de belastingdienst.

ICP – Intracommunautaire Prestaties

Indien u als ondernemer zaken doet met het buitenland gelden er extra administratieve verplichtingen. Dit hangt af van een aantal factoren die wij met u afstemmen. Mocht dit leiden tot een aangifte ‘ICP’, verzorgen wij deze voor u.

IB – Inkomstenbelasting

Bijna iedere ondernemer heeft de verplichting aangifte inkomstenbelasting te moeten doen. Een aanvullende taak die behoort tot het voeren van een administratie is deze aangifte ‘IB’. Buro HL verzorgt in overleg met u tevens de digitale aangifte inkomstenbelasting en dient deze in bij de belastingdienst. Aftrekposten, kortingen en andere mogelijke fiscale voordelen worden, daar waar mogelijk, voor u geclaimd.

VPB – Vennootschapsbelasting

Als u directeur of grootaandeelhouder van een Besloten Vennootschap (BV) bent, moet er meestal aangifte Vennootschapsbelasting gedaan worden. Het opstellen van een dergelijke aangifte verzorgen wij eveneens. Samen met u bespreken wij de jaarstukken van uw BV en vervolgens stellen wij deze samen tot de aangifte ‘VPB’.

Mocht u eventuele opnames uit uw BV moeten verantwoorden, dan nemen wij deze mee in uw persoonlijke aangifte (box2)